Logo
Verhuizen of verbouwen
Een goed ontwerp begint met een kop koffie. Het is belangrijk om elkaar te leren kennen. En om kort de verbouwingsplannen te bespreken. Als de klik er is, gaan we een traject in waarbij we intensief contact hebben en steeds toetsen of de gewenste levensstijl past bij het ontwerp. Hoeveel ondersteuning je nodig hebt, bepaal je zelf.

In totaal zijn er 6 fasen:

  1. INVENTARISATIE: allereerst gaan we dieper in op de wensen.
  2. TECHNISCH ONTWERP: in deze fase zullen we beginnen met 2 of 3 ontwerpen vanuit een plattegrond (2D). En we breiden dit uit totdat de uitvoerder aan de slag kan. Als we vroegtijdig bij het project betrokken zijn, kan dit veel kosten en tijd besparen.
  3. ONTWERP AFWERKING: tijdens het proces zullen we het al regelmatig hebben over de gewenste stijl. Maar het uitkiezen van materialen gebeurt in deze fase, met een sessie waarbij we alle materialen bij elkaar leggen, zodat deze goed op elkaar afgestemd worden.
  4. VOORBEREIDING REALISATIE: deze fase zal parallel lopen met fase 3. Hierin zullen we het ontwerp bespreken met de aannemer(s).
  5. ONDERSTEUNING REALISATIE: tijdens de bouw spelen er vaak onverwachte zaken op. Om de verbouwing te laten slagen, is het van belang om zowel het geheel als de detailafwerking niet uit het oog te verliezen. Als het om je eigen verbouwing gaat, is het soms lastig om snel keuzes te maken. Dan is het fijn als iemand kan ondersteunen die van het ontwerp op de hoogte is én onafhankelijk.
  6. NAZORG: na een intensief traject is het tijd om even te ontspannen en samen de puntjes op de i te zetten. We zijn begonnen met een kop koffie, maar dan is het tijd voor champagne.
Top